Sorbact® on ABIGO Medical AB yhtiön rekisteröity tavaramerkki

ABIGO Medicalista

Sieni-infektio

Ihopoimujen sieni-infektio

Sieni-infektio jossakin kehon suurista ihopoimuista on vakava ongelma. Sitä esiintyy hyvin yleisesti, jos henkilöllä on ylipainoa tai suuret rinnat, ja sen aiheuttaa hiivasieni Candida albicans. Tämä sieni on normaalisti ihopoimuissa, suolistossa ja limakalvoilla (sukuelimissä ja suussa). Sieni-infektio voi alkaa vaivata erityisesti ihoa heikentyneen yleiskunnon tai immuniteetin tapauksessa esimerkiksi tavallisten sairauksien tai diabeteksen vuoksi tai jos henkilö syö antibiootteja. Sieni-infektio voi olla hyvin epämiellyttävä ja altistuneet alueet voivat olla hankalasti hoidettavia. Sorbact® Fungi on suunniteltu erityisesti ihopoimujen sieni-infektioiden hoitoon.

Tausta ja oireet

Ihopoimujen sieni-infektio vaivaa suuressa määrin ylipainoisia henkilöitä, heikosta immuniteetista kärsiviä (esimerkiksi diabeetikoita) ja suuririntaisia naisia. Infektiota kutsutaan myös candida-infektioksi. Sitä esiintyy enemmän kosteissa ja lämpimissä ympäristöissä. Sen vuoksi se voi vaivata jopa vauvoja ja henkilöitä, jotka työskentelevät kosteissa ja lämpimissä ympäristöissä.

Tavallisimmat oireet ovat kutina ja rakkoja tai halkeamia ihossa. Oireita esiintyy suurissa ihopoimuissa, naisten sukuelimissä ja rintojen alla. Usein infektio näyttää ekseemalta ja iho voi hilseillä. Ikävää hajua voi myös syntyä infektoidulla alueella.

Tavallisimmat oireet

  • Kutina
  • Punainen ihottuma
  • Ekseeman kaltaiset ihomuutokset
  • Ikävä haju

Syy

Ihopoimujen sieni perustuu hiivasieneen Candida albicans, jota esiintyy täysin luonnollisesti kaikkien ihmisten suolistossa ja limakalvoilla. Kun ilma on erityisen lämmin ja kostea, sieni voi levitä ja aiheuttaa kutisevaa, pistelevää ihottumaa, rakkoja ja halkeamia ihoon.

Sieni tarttuu usein alueille, joissa iho on kosketuksissa muun ihoalueen kanssa. Tavanomaisia paikkoja ovat rinnan aluset, vatsapoimut, kainalot ja nivuset. Sieni-infektio voi olla hyvin epämiellyttävä ja aiheuttaa ikävää hajua ja altistuneet alueet voivat olla hankalasti hoidettavia.

Onko kyse candida-infektiosta?

  • Hiivasieni-infektio aiheuttaa ihottumaa, mutta sen tunnistaa sen hyvin luonteenomaisesta ulkonäöstä.
  • Jos olet epävarma, anna terveydenhoidon ammattilaisten tehdä diagnoosi.

Hoito

Ennakoiva hoito

Sieni-infektioita voi ehkäistä monella tavalla. Omasta puhtaudesta huolehtiminen, hyvä yleinen hygienia ja säännöllinen pesu ovat perusohjeita. On tärkeää kuivata kaikki ihopoimut huolellisesti. Jos oleskellaan kosteassa ympäristössä tai työskennellään lämpimässä ja kosteassa ympäristössä, on käytettävä vaatteita ja kenkiä, jotka auttavat kosteuden poistamisessa iholta.

Sorbact® Fungi hoitaa sieni-infektiot

Sorbact® Fungi on tehokas ja hyvin dokumentoitu menetelmä ihopoimujen bakteeri- ja sieni-infektioiden hoitoon. Menetelmä perustuu luonnolliseen prosessiin, jossa sieni tarttuu sidoksen pintaan.

Toimi näin

Pese alue vedellä ja saippualla ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa sopivan pituinen sidos ja aseta ihopoimun päälle, kiinnitä se alusvaatteiden avulla tai ihoystävällisellä teipillä, esimerkiksi kiinnittämällä sidos lyhyeltä sivulta. Sidoksesta ei ole haittaa terveelle iholle, joten se voi olla terveen ihon päällä. Vaihda sidos päivittäin. Pese iho aina puhtaaksi ennen uuden sidoksen asettamista. Hoitoaika on tavallisesti 5–10 päivää. Jatka hoitoa vielä pari päivää sen jälkeen, kun punoitus on hävinnyt ja iho näyttää jälleen normaalilta.

Sieni-infektion ehkäisy

  • Vältä kosteita, lämpimiä ympäristöjä.
  • Käytä ilmavia vaatteita ja kenkiä, jotka on mielellään valmistettu kosteutta poistavasta materiaalista.
  • ata hyvää yleistä hygieniaa.


Suositeltava tuotteet

Sorbact® Fungi

Ihopoimujen sieni-infektioiden hoitoon

Sienet tarttuvat Sorbact®-pintaan ja saadaan poistetuksi sidosta vaihdettaessa. Käytetään ihopoimuihin, kuten mahaan, rinnan alapuolelle ja nivusiin

Sorbact® on saatavana lähimmästä apteekista